YLIOPPILAS 2018

Postaus toteutettu yhteistyössä Himoshuviloiden kanssa!

Moikka!

Ehkä näin puolitoista kuukautta mun valmistumisesta olisi vihdoin aika tehdä postaus mun YO-juhlista, jotka olivat 5.12.2018. Tosiaan suoritin lukion kolmeen ja puoleen vuoteen, koska elämäntilanteet ja terveys sen vaativat. Mutta en todellakaan kadu tätä valintaa ollenkaan, koska jollain tavalla olin aina haaveillut talvella vietettävistä YO-juhlista. Meille meinasi kuitenkin äidin kanssa iskeä pieni paniikki viime kesänä, kun aloimme alustavasti juhlia suunnittelemaan. Olisi pakko vuokrata jokin juhlatila, jotta kaikki vieraat mahtuisivat varmasti olemaan sisällä (talvella kun ei vihti mitään juhlatelttoja ulos pystyttää ja laittaa vieraita sinne syömään). Sen lisäksi vähän harmaita hiuksia tuotti se, että varsinkin äidin puolelta suku asuu vähintään parin tunnin ajomatkan päässä, joten olisi hyvä pystyä tarjoamaan heille mahdollisuus yöpyä juhlapaikalla.

Aloin selailemaan aluksi puoli vitsillä Himoksen huvilatarjontaa ja kaksi huvilaa herätti huomioni. Toinen näistä oli Aamutähti-mökki, johon lopulta päädyimme. Laitoin Himoshuviloille viestiä ja selitin tilanteen miksi huvilaa tarvitsisimme. Olimme äidin kanssa päättäneet, että jos vain onnistuu, vuokraamme huvilan viideksi päiväksi jotta voin viettää ystävieni kanssa myös siellä YO-juhlat (taino lopulta niistä tuli myös läksiäiset). Kaikki sujui mökin vuokrauksesta lähtien todella hyvin ja äidiltäni oli yksi stressin aihe vähemmän. Pystyimme keskittymään paremmin mm. tarjottavien miettimiseen.

Olimme äitini kanssa ostamassa juhliin tarvikkeita, kun huomasin kauppaan tulleen jouluruokia. Heitin sitten äidilleni sitten vitsillä, että miksei me tarjota jouluruokaa kun kuitenkin on pikkujoulusesonkikin meneillään. Äitini sitten otti sen tosissaan (ei todellakaan haitannut vieraita tai minua, rakastan itse jouluruokia todella paljon!). Mökillä oli todella laaja astiasto ruokailua ja kahvitusta varten, joten omia astioita ei tarvinnut viedä ollenkaan mökille. Mielestäni mökissä oli myös todella iso plussa se, että keittiö ja olohuone oli samaa, oikeasti isoa yhtenäistä tilaa. Näin ollen porukka pysty vähän jakautumaan, mutta kuitenkin oleskelemaan samassa tilassa. Kirsikkana kakun päällä oli iso sauna sekä ulkoporeallas, josta varsinkin iltaisin oli hienot näkymät valaistuille laskettelurinteille. Tein juhlista pienen koostevideon, mukana on pätkiä niin sukulaisjuhlista kuin kaverijuhlista!Olen todella kiitollinen mun läheisille ja ystäville, jotka juhlistivat mun valmistumista kanssani. Ystävien kesken viikonlopun teemana oli myös mun läksiäiset, kun varmistui tieto opiskelupaikasta Vaasassa. Niin paljon ihania muistoja tuli noiden viiden päivän aikana kerättyä, että voisin oikeastaan elää ne päivät uudestaan milloin vain. Mutta sanontahan kuuluu "aika kultaa muistot", niin ehkä se pätee tässäkin asiassa. Olen joka kerta, kun Vaasassa on meinannut puskea koti-ikävä, lukenut kirjaa johon sukulaiset, perheenjäsenet sekä kaverit kirjoittivat kaikkia ihania yhteisiä muistoja sekä tsemppiviestejä. Ne on antaneet tietynlaista voimaa ja muistuttaneet siitä, että mulla on täällä Jyväskylässä aina ihmisiä joille voi soittaa, vaikka keskellä yötä.

Noora


Tykkää-merkinnät

Kommentit