WKND 2019 - Keitä artisteja odotan?

Yhteistyössä: Weekend Festival (Kuvien oikeudet ovat myös Weekend Festivalilla)

Moikka!

Festarikausi saatiin pyöräytettyä juhannuksena käyntiin, kun kohteena oli Himos Juhannus. Seuraavat festarit ovat jo nurkan takana, koska WKND Festivaalit valloittaa Helsingin Suvilahden 19. heinäkuuta. Artistikattaus on tänä vuonna itselle mieluinen, koska mukana on ulkomaalaisten huippunimien lisäksi myös kotimaisia artisteja. Sen lisäksi on hienoa, ettei musiikkityyli koko festareilla ole pelkästään konemusiikkia vaan mukana on myös räppiä ja poppia. Halusin poimia teille kummaltakin päivältä 6 esiintyjää, jotka ovat itselle sellaisia keiden esiintymistä odotan todella kovasti.

PERJANTAI 19.7:


Robin Schulz (Ylhäällä vasen)- Olen vasta viime kuukausien aikana innostunut Robinin musiikista enemmän ja useampi hänen kappaleistaan löytyy joka päiväisestä soitosta. Jokainen varmasti on kuullut kyseisen henkilön tuotannusta ainakin kappaleen Speechless, jonka hän teki yhdessä Erika Sirolan kanssa.

Lil Uzi Vert (Ylhäällä oikea)- Aloitetaan näköjään ääripäistä, mutta Lil Uzia olen kuunnellut ensimmäisiä kertoja jo lukiossa eli muutama vuosi sitten. Silloin musiikki ei sytyttänyt hirveästi, mutta viime vuoden aikana yhä useampi kappale löysi tiensä mun soittolistoille.

W&W (Ylhäällä keskellä)- Dj-kaksikon biisit ja Remixit on pyörineet jo muutaman vuoden mun salilistoilla ja jotenkin tykkään heidän tyylistä tehdä musiikkia. Heiltä tuli itseasiassa Spotifyhyn viime kuussa uusi single "Let the music take control", joka ensimmäisen kuuntelun jälkeen päätyi kaikille mahdollisille mun listoille.

Armin Van Buuren (Alhaalla keskellä)- Jos kirjoitan tähän sanat "Blah Blah Blah", tiedät hyvin todennäköisesti kenestä on kyse. Mulla on ollut niin sanottu viharakkaussuhde Arminin musiikin kanssa. Tiettyinä hetkinä kuuntelen oikeastaan ainoastaan hänen tuotantoaan, mutta toisina hetkinä en halua kuulla ollenkaan hänen musiikkiaan.

Mouhous - Jyväskyläläinen Rap-kokoonpano. Oon itseasiassa Mouhousin nähnyt kertaalleen livenä tämän kevään aikana, mutta baarikeikka ja festarikeikka ovat aivan erilaiset (seuraava bändi voi sen todistaa). Mouhousin musiikki on jostain syystä aina hyvää, johtuen varmaan siitä että niitä ei kuule esimerkiksi radioissa.

Gasellit (Alhaalla vasen) - Mut tuntevat ihmiset tietävät että rakastan Gaselleja aivan älyttömästi. Voi kuulostaa hölmöltä, että valitsen heidät tähän vaikka olenkin livenä nähnyt yli 10 kertaa. Mutta gasellien keikoilla on aina tietynlainen tunnelma ja yksikään keikka ei ole samanlainen edellisten keikkojen kanssa. Olen nähnyt pojat niin baareissa kuin festareilla esiintymässä ja he osaavat ottaa niinsanotusti isommatkin lavat haltuun. Joillekin saattaa olla isomman festarilavan ottaminen kokonaisuudessaan haltuun ongelma, mutta Gasellit täyttävät lavan sillä positiivisella energiallaan mikä heistä lähtee.Pyhimys (Ylhäällä oikea) - Tämä herra on tullut varmasti jokaiselle tutuksi jo Teflon Brotherseista tai viimeistään Vain Elämää -ohjelmasta. Himoksella näin hänen esiintyvän ensimmäistä kertaa, tosin Teflareiden kanssa, joten odotan innolla sitä minkälainen hänen esiintyminen on yksin. Tarviiko tältä herralta edes mainita yhtään kappaletta, jokainen varmasti tietää kuka on kyseessä.

Gettomasa (Ylhäällä vasen)- Mua ei oo välttämättä ikinä ärsyttänyt niin paljon kuin 14.6 kun Gettomasan Diplomaatti -levyn julkkarit olivat Jyväskylässä. Mutta arvatkaa kaksi kertaa kuka meni seuraavana päivänä 6.00 töihin, joten nuo julkkarit jäi iteltä välistä. Gettomasa varmaan nousi viimeistään Leijonien Kultajuhlien jälkeen kansantietoisuuteen, kun Juhani Tyrväisellä oli t-paita jossa luki "Gettomasa is chosen one". Viime aikoina on ollut hienoa, että Gettomasa on myös päässyt muutamien radiokanavien listoille.

Tungewaag & Raaban (Ylhäällä keskellä)- Tämän kaksikon olen nähnyt kaksi kertaa aiemmin livenä, mutta jollain tavalla viime kesän Solar Soundien jälkeen jäi olo, että heillä on vielä annettavaa enemmän. Haluan nähdä, kuinka kaksikko on kehittynyt vuodessa ja onko heidän esiintymiseen tullut mahdollisesti uusia piirteitä. Jos joku nyt miettii, mikä tämä kaksikko on, niin voin kertoa heiltä kolme kappaletta. All for love, Samsara, Million Lights.

$UICIDEBOY$ (Alhaalla keskellä)- Rap-duo rapakon takaa. Näin lyhyesti kuvailtuna. Kaksikon musiikkia kuunnellessa ja lyriikoihin paremmin tutustuessa, huomaa sen ei niin positiivisen tarinan kutakuinkin jokaisessa kappaleessa. "Heidän musiikkinsa kertoo pääasiassa omista kokemuksista elämässä ja taistelusta addiktiota, itsetuhoisuutta, ahdistusta ja masennusta vastaan." (Lähde Wikipedia). Jokaisella on varmasti jokin artisti, bändi, kappale tai albumi, jota kuuntelee mieluusti kun on vaikeampi hetki elämässä. Mulla $UICIDEBOY$:n kappaleet ovat olleet sellasia, jotka hyvin nopeasti menevät kuunteluun jos tuntuu pahalta syystä tai toisesta.

Afrojack (Alhaalla oikea)- Tämä taasen on aivan eri genreä, kuin yllämainittu $UICIDEBOY$. Kyseessä on hollantilainen housemusiikkiin erikoistunut musiikintuottaja ja DJ. Tämä herra on tuottanut mm. Pitbullin singlen "Give me everything". Joidenkin mielestä jokainen DJ on samanlaisia ja tuottavat samanlaista musiikkia, mutta todellisuudessa jokaisella on aivan omanlainen tyyli tehdä ja tuottaa musiikkia.

Alan Walker (Alhaalla vasen)- Tarviiko tämä nuori mies esittelyjä? Olen kuunnellut hänen musiikkiaan vuodesta 2015 asti, jolloin häneltä oli tullut ulos neljä omaa singleä. Varmasti monelta muultakin löytyy edes yhdeltä soittolistalta jokin seuraavista biiseistä: Faded, Sing me to sleep, Alone, All falls down, On my way.

Siinä oli 12 esiintyjää, joita odotan WKND Festivaaleilta. Tottakai odotan myös kaikkia muitakin, mutta kaikkia en välttämättä edes ehdi näkemään. Oletko sä tulossa WKND:lle? Jos vielä mietit, niin älä mieti liian kauaa sillä liput alkavat olemaan loppuunmyyty joten nyt kannattaa viimeistään toimia!


Noora

Tykkää-merkinnät

Kommentit