vastaukset teidän kysymyksiin

Moikka!

Tosiaan teillä oli viikon verran aikaa pistää minulle kysymyksiä liittyen ihan mihin tahansa. Minun piti näihin alunperin viime lauantain-postauksessa vastata, mutta päätin antaa teille lisäaikaa ja vastaan sitten tänään.

Millainen treenitausta mulla on ja miten treenaaminen on kehittynyt? Multa löytyy pari postausta takaperin postaus, missä kerron tarkemmin mun urheiluhistoriasta. Mutta salilla aloin käymään aboutiarallaa viisitoista vuotiaana. Eli nyt olen sellaisen nelisen vuotta treenannut salilla. Aluksihan treenaaminen oli todella kevyttä ja pääsääntöisesti liikkeet tein kehonpainolla. Pikkuhiljaa opettelin tekniikat ja aloin lisäilemään painoja. Badass Athelete's -tiimiin liityin viime vuoden heinäkuun alussa ja se oli iso harppaus kehitykselle. Kun syö ja treenaa oikein niin lihaskin kasvaa ja huomaa tuloksia.

Pipo: Junkyard* , Takki: Junkyard*, Neule & Farkut: HM

Kuinka paljon Matti tukee sua fitnessurheilun kanssa? Matti on ollut mulle oikeasti todella suuri tuki ja tsemppari tän mun fitnessharrastuksen parissa. Välidieetillä tuli aikoja kun halusin heittää hanskat naulaan niin Matti muistutti ja motivoi minua jatkamaan.

Kun olit välidieetillä, tekikö sinun mieli mitään makeeta esimerkiksi pullaa, karkkia yms..? Mä en tiedä onko kyseessä jokin päänsisäinen juttu mutta mulla teki välidieetillä mieli vaaleeta leipää ja oikein kunnon dallaspullaa. Tietysti voi myös ihan johtua siitä että en nykyään syö mitään, missä olisi käytetty vaaleaa jauhoa (vehnäjauhoa esimerkiksi).

Mitä haluat saavuttaa elämässäsi? Tää on oikeasti todella haastava kysymys, koska en ole sillein miettinyt ikinä asioita joita haluan saavuttaa elämäni aikana. Tietysti päällimmäisenä mielessä on valkolakin saaminen päähän ja sairaanhoitajalinjalle pääsy opiskelemaan.

Mistä asioista haaveilet parhaillaan? Suurimpana haaveena on syyskuussa ensimmäisissä kisoissa lunastaa finaalipaikka ja sitä kautta edustuspaikka PCA:n MM-kisoihin. Sen lisäksi haaveilen oppivani kirjoittamaan parempia ja monipuolisempia postauksia (itsestä tuntuu, että minun postaukset ovat kauhean tylsiä). Tietysti haaveena olisi tulevaisuudessa löytää unelmakoti, johon voisi rauhassa perustaa perheen ja kasvattaa lapset.

Missä näet / haluaisit nähdä itsesi 10 vuoden kuluttua? Tätä kysymystä kun pyörittää hetken mielessä, tulee mieleen että haluan tehdä sellaista työtä mitä rakastan. Eli toisinsanoen sairaanhoitajan tai mahdollisesti fysioterapeutin hommia. Mahdollisesti naimisissa ja olisi lapsi tai kaksi lasta. Sen lisäksi reissattaisiin suhteellisen paljon ympäri Eurooppaa ja Aasiaa.

Mitä odotat tulevalta kesältä eniten? Kesäkuu on mulle ns. lomakuukausi. Heinäkuussa näillä näkymin tulen tekemään kahta työtä, tän hetkistä työtä tietysti vähemmällä tuntimäärällä. Joten siinä ei paljon jää aikaa lomailulle, kun vapaa-aika menee täysin lukemiseen. Kesästä kuitenkin odotan eniten heti kesäkuun alussa olevaa Power Cuppia, koska tuo meidän joukkue hajoaa sen jälkeen ja osan tulen näkemään seuraavan kerran mahdollisesti vasta vuosien kuluttua. Sen lisäksi odotan todella kovasti heti Power Cupin jälkeen starttaavaa Lapin raodtrippiä. Viikko asuntoautoelämää ympäri Lappia. Kuulostaa täydelliseltä minun korvaani. Rakastan todella paljon Lappia ja sen uskomattoman upeita maisemia. En ole koskaan talvella siellä käynyt mutta yhtä uskomattomia ne maisemat ovat kesälläkin.

Millainen on sinun unelmakoti? Simppelisti sanottuna mun unelmakoti on neljä- tai viisihuoneinen omakotitalo isolla pihalla. Sen lisäksi sijainniltaan talon pitää olla rauhallisella alueella, josta kuitenkin on sopivat etäisyydet erilaisten palvelujen ääreen.

Mistä löydät inspiraation asukuviin ja kuvauslokaatioihin? Asukuviin ja asuihin ylipäätään löydän inspiraatiota Instagramista sekä Pinterestistä. Instagramissa otan inpiraatiota ns. huippubloggaajilta ja pinterestissä yksinkertaisesti hakee hakusanoilla "ootd inspiration tai outfit inspiration" niin löytää aivan mahtavia asuideoita! Kuvauslokaatioissa käytän aina mielikuvitusta. Jyväskylässä on upeita kuvauslokaatioita, mutta osaan pitäisi mennä autolla ja minulla ei ole 24/7 autoa käytössä. Sen takia olen soveltanut asukuvien taustoja ja olenkin ottanut kuvia niin parvekkeen tummaa seinää vasten kuin meidän häkkivarastossa.

Jos sinun pitäisi valita ainoastaan yksi meikkituote, mikä se olisi? Jos tässä saa olla mukana ripsenpidennykset niin sitten tämä on helppo. Mulla on suhteellisen hyvässä kunnossa iho kasvoissa, joten harvemmin tulee meikattua pohjameikistä lähtien. Mutta kuitenkin kulmakarvat ovat aina olleet suhteellisen vaaleat ja harvat, niin ne sitten teenkin päivittäin. Joten kyllä mä tässä tilanteessa sanoisin puuterimainen kulmavaha.

Onko sinulla yhtä tiettyä vaatekappaletta, johon turvaudut kun et meinaa keksiä muuta päälle pantavaa? Mulla on itseasiassa muutama tälläinen vaatekappale. Ensimmäisenä on tietysti ihan normaalit mustat treenitrikoot. Niin helppo yhdistää erilaisten yläosien kanssa, näyttää kuitenkin suhteellisen hyvältä ja on mukavat päällä. Nyt kun sain Junkyardilta tuon farkkutakin niin olen käyttänyt seuraavanlaista kompoa, jos en ole yksinkertaisesti keksinyt muuta. Mustat treenitrikoot/mustat farkut, punainen paksu villapaita (tulette näkemään jossain vaiheissa asukuvissa) ja kuvissa näkyvä farkkutakki. Moni varmasti miettii että eikö punainen, musta ja sininen ole epätasapainossa keskenään. Niin mietin sitä asua sillä tavalla, että tulen kuitenkin riisumaan farkkutakin pois --> punainen paita ja mustat farkut ovat perfect match!

Mihin aiot hakea yhteishaussa? Olen aikaisemmin tosiaan puhunut, että valmistun vasta jouluna joten tämän kevään yhteishaku ei koske minua. Ensi keväänä tulen hakemaan Jyväskylän ammattikorkeakouluun sairaanhoitajan tai fysioterapeutin linjalle. Molemmat ovat aloja jotka ovat kiinnostaneet pienestä pitäen ja toivottavasti sitten 2019 syksyllä alottaisin opiskelemaan jommassa kummassa.

Mitkä aineet kirjoitat ylioppilaskirjoituksissa ja mitkä ovat arvosanatavoitteet niistä? Mä kirjoitan yhteensä viisi ainetta. Viime syksynä kirjoitin kaksi, matikan ja terveystiedon. Terveystietoon en asettanut itelleni mitään suurta arvosanatavoitetta, menin tekemään kokeen asenteella "menee miten menee". Jos multa ei olisi tippunut alustavasta arvioinnista pisteet yhtään olisin saanut kyseisestä aineesta M:n. Nyt jouluna todistuksessa tulee olemaan C. Olen kyllä ihan tyytyväinen. Matikassa niinkuin nyt keväällä kirjoitettavassa fysiikassa mulla on suhteellisen korkeat tavoitteet koska olen kummassakin aineessa huomattavasti parempi kuin esimerkiksi englannissa. Matikka meni syksyllä niin päin metsiä, mutta tiedän täysin mistä se johtui. Mutta nyt uusitaan ja toivotaan että menee paremmin. Tavoittelen Matikasta tosiaan M:stä ylöspäin ja Fysiikasta sama homma. Tulevalle syksylle mulle jää enään äidinkieli ja englanti. Englannin lähden tekemään suoraan sanottuna asenteella "kuhan läpi menee". Mulla on aina ollut todella heikko kielipää, mutta monet tutkimukset sanoo sitä että matemaattisissa aineissa lahjakas on heikompi kielissä ja päinvastoin. Äidinkielestä lähden tavoittelemaan syksyllä E:tä.

Toivottavasti teidän viikko on lähtenyt hyvin käyntiin ja jatkuu mahtavana loppuun saakka! Mä jatkan fysiikan ja matikan laskemista ja myöhemmin haenkin äitin mun luo yökylään. Mukava päästä viettämään äiti-tytär-aikaa vaikkakin haen sen tänne sen töiden jälkeen eli yhentoista jälkeen.

Noora

Tykkää-merkinnät

Kommentit

NennaKalsi
NennaKalsi,
Oli tosi kivaa luettavaa tää postaus! 👌🏼
nouw.com/nennakalsi
noorahakanen
noorahakanen,
Voi kiiitos❤️
nouw.com/noorahakanen