urheilutaustani & miksi juuri bikini fitness?

Moikka!

Saan päivittäin kyselyitä siitä, miksi haluan kilpailla bikini fitnesissä ja millainen urheilutausta minulla on. Mikäs sen parempi postausidea kuin se, että vastata näihin kysymyksiin vähän laajemmin. Haluan myös näin alkuun muistuttaa mahdollisuudesta laittaa kysymyksiä edellisen postauksen kommenttiboxiin! Jos haluat tietää jotain minusta tai olet miettinyt jotain asiaa pitkään ilman vastausta, niin kysy rohkeasti!

Mä oon joskus kertonut mun urheilutaustasta. Olen pienestä pitäen testannut erilaisia lajeja, aina karatesta yleisurheiluun. Sen lisäksi olen muutenkin ollut todella aktiivinen lapsi, milloin kiipeilin isoveljien perässä puuhun ja milloin olin lähemmäs kuusi tuntia luistelemassa tai kesällä potkimassa palloa. "Päälajeina" mulla on toiminut jalkapallo ja lentopallo. Mutta olen harrastanut paljon muitakin lajeja mm. ratsastusta, em. karatea & yleisurheilu.. Tätä listaa voisi jatkaa todella pitkästi, mutta eiköhän pysytä näissä kahdessa lajissa joita olen harrastanut yli 4 vuotta. Koska minulta kyllä löytyy lajeja joiden harrastusaika on saattanut olla puoli vuotta tai maksimissaan 3 vuotta. Jalkapallohistoria yltää aina tuonne 13 vuoden päähän. Aloitin perinteisessä pallokoulussa Korpilahden paikallisessa seurassa. Laji osuikin syvälle sydämeen ja sitä tuli pelattua reilu kahdeksan vuotta. Seuraava asia voi tulla monelle yllätyksenä, mutta olen pelannut suurimman osan tuosta ajasta poikien joukkueessa. Korpilahdella ei ollut mun ikäisille tytöille joukkuetta, mutta pojille oli. Siinä joukkueessa tuli pelattua viitisen vuotta. Ehkä tämä oli osasyyseuraus siitä, että pienestä pitäen olin tottunut menemään omien isoveljien perässä ja touhumaan heidän kanssaan. Sitä kautta poikien joukkueessa pelaaminen oli todella luontevaa. Kolme viimeistä kautta pelasin kaksi vuotta vanhempien tyttöjen joukkueessa. Tällä joukkueella voitimme kerran piirimestaruuden sekä kävimme myös Pärnussa pelaamassa Pärnu Summer Cupissa. Mukavia muistoja molemmista joukkueista ja pakko myöntää, että välillä kaipaa noita aikoja.

Toinen laji, mitä olen harrastanut kauiten on lentopallo. Tällä hetkellä on meneillään kahdeksas kausi kyseisen lajin parissa. Jokaisen kauden olen pelannut samassa seurassa, Korpilahden Pyrinnössä. Lentopallon pariin päädyin suunnilleen 11 -vuotiaana kaverin ehdotuksesta. Aluksi tarkoitus oli käydä ainoastaan yhdissä harjoituksissa, mutta ne harjoitukset onkin venähtänyt vajaa kahdeksan vuoden mittaisiksi. Näille kahdeksalle kaudelle on mahtunut monenlaisia muistoja, valmentaja, pelejä ja tilanteita. On haettu pallo kirjurin pöydän alta ja saatu polvi pois paikoiltaan. Pelejä on voitettu, mutta niitä on myös hävitty. Jokaisesta turnauksesta on kuitenkin hyvät muistot ja jollain tavalla haikeaa ajatella, että pelaan mahdollisesti viimeistä kautta lentopallon parissa. Tietysti mieli voi muuttua kesän aikana, mutta tällä hetkellä haluan pystyä panostamaan Fitnessiin ja kouluun 110%. Tänä keväänä olen pitänyt motivaatiotaukoa sekä ollut loukkaantumistauolla (parhaillaan). Olen viimeksi koskenut lentopalloon varmaan kuukausi sitten. Yksinkertaisesti kirjoitukset, sali ja työt on vienyt niin paljon aikaa. Mutta enköhän mä tän kauden hoida kunnialla loppuun. Sitten on kesä aikaa miettiä jatkosta.

Mutta eiköhän mennä nyt tämän postauksen suurimpaan aiheeseen. Monet on miettinyt sitä, miksi haluan kisata juuri bikini fitnesissä enkä esimerkiksi body fitnesissä. Itseasiassa molempia lajeja olen kyllä miettinyt ja oli lähellä, etten valinnut itselleni lajiksi body fitnessiä. Aloin miettimään näiden lajien eroja, kyseessä on kuitenkin toisistaan aika hurjasti poikkeavat lajit. Bikini Fitnesissä ruuminrakenne on sirompi, mutta kuitenkin naisellisesti lihaksikas. Body Fitnessissä ruumiinrakenne on puolet "järempi" ja siinä lihaksisto on suurempi, eikä välttämättä kaikkien mielestä niin naisellinen. Päädyin ainakin näin alkuun Bikini Fitnessiin, koska haluan kuitenkin lihaksia mutta pitäen ruumiinrakenteen naisellisena. Sen lisäksi Bikini Fitness "kutsui" minua enemmän. Eihän sitä tulevaisuudessa tiedä, vaikka pitäisin kisoista taukoa jopa 5 vuotta ja rakentaisin itselleni Body Fitnessiin sopivan ruumiinrakenteen. Kuka tietää. Molemmat ovat motivaatiota ja tahtoa vaativat lajit ja molempien lajien eteen täytyy tehdä kovasti töitä. Mutta tänä syksynä tulen kaikesta huolimatta nousemaan PCA Finnish Openissa Bikini Fitnesissä lavalle. Pituusluokkaan en vielä tiedä, mutta sekin selviää sitten syksyllä. Tänään on 194 päivää noihin kisoihin ja 1-2kk siihen, että aletaan kiristämään kisakuntoa varten. Onneksi välidieetti loi hyvän pohjan kisadieetille, niin ei ole enään niin hirveä pudotus "kisapainoon". Ei ole olemassa mitään virallista kisapainoa, kaikki riippuu ihan täysin siitä miltä sinun kroppa näyttää. Jotkut saattavat painaa 55kg ja olla kireämmässä kunnossa kuin ne, jotka painavat 53kg. Mutta päivä kerrallaan paiskin töitä ja toivonmukaan kova työ palkitaan sitten syyskuussa.

Noora

Tykkää-merkinnät

Kommentit

NennaKalsi
NennaKalsi,
Tää oli tosi mielenkiintoinen postaus ja kiva lukea! 💫☺️
nouw.com/nennakalsi
noorahakanen
noorahakanen,
Voi kiitos!❤️
nouw.com/noorahakanen
Reetta
,

Oot kyllä niin motivoiva persoona huhhuh! Seuraan sua myös snäpin puolella ja motivoit mua aina lähtemään salille!

noorahakanen
noorahakanen,
Hei täähän on mahtava kuulla!
nouw.com/noorahakanen