Unihalvaus - Kun paha uni onkin kasvojen edessä

Moikka!
Tänään käsitellään aihetta, josta on ollut nyt parina vuotena useita keskusteluja netissä. Haluan kertoa teille oman kokemuksen unihalvauksesta. Kysyin itseasiassa muilta bloggaajilta että onko kiinnostava aihe, ja monia kiinnosti. 
Haluan tähän alkuun nopeasti avata mitä unihalvaus on. Wikipedia kertoo unihalvauksesta seuraavaa:"Unihalvauksena tunnettu häiriö ilmaantuu, kun aivot aktivoituvat normaaliin täysin hereillä olevaan tilaan REM-unesta, mutta kehon halvaustila on edelleen voimassa. Tämä aiheuttaa tilan, jossa henkilö on täysin tietoinen ympäristöstään muttei pysty liikkumaan. Lisäksi unihalvaukseen yhdistyy usein hallusinaatioita." Eli toisinsanoen unihalvauksen aikana keho menee halvaustilaan. Yleensä unihalvaukset tapahtuu selälleen makaessa. Moni miettii miltä unihalvauksen aikana tuntuu. Se tuntuu aivan siltä, kuin sun koko kroppa olisi puudutettu. On ihmisiä, joiden mielestä unihalvaus on vain huijausta eikä sitä oikeasti voi tapahtua. Itsellä perjaatteessa paha uni siirtyy kasvojen eteen. 

Mä sain ensimmäisen unihalvauskohtauksen viime syksynä. Voin kertoa että se paniikin määrä sen tilanteen aikana oli jotain aivan älytöntä. En muista tarkalleen kyseisestä unihalvauskohtauksesta sitä, minkälaisia hallusinaatioita näin. Mutta sen takia kerronkin viimeisemmästä kohtauksesta, joka tapahtui viime viikolla. 
Mulla on ollu pidempään univaikeuksia, pääsääntöisesti heräilen todella usein yöllä ja nään jonkun verran painajaisia. Viime viikon tiistaiyönä näin painajaista, jossa meidän kerrostalosta lähti sähköt eikä päästy ulos. Perjaatteessa alkoi selviytyminen, jotta säilyy hengissä. Kaiken tämän kruunasi se, että rappukäytävässä pyöri tavallaan ihmisiä mutta tavallaan hirviöitä. En osaa kuvailla tarkemmin. Jossain vaiheessa sitä yötä säpsähdin hereille, mutta en vain kyennyt liikuttamaan yhtäkään ruuminosaa. Ainut asia mikä liikkui oli silmät ja päädyinkin tekemään sen virheen, että katsoin meidän makkarin ovelle. Siinä seisoi unessa näkynyt hirviö. Se lähti tulemaan mua kohti mutta kuitenkin alkoi kiertelemään ympäri huonetta välillä hyökkien minua kohti. Koko tän ajan yritin vain saada tiputettua itseni lattialle, koska unihalvaus päättyy kun kohtauksen saanutta kosketetaan, sille jutellaan tai se esimerkiksi onnistuu tiputtamaan itsensä lattia. En onnistunut tiputtautumaan, mutta voimakas ja nopea hengitys sisään ja ulos liikutti mua vähän mutta tarpeeksi. Sen avulla onnistuin heräämään kohtauksesta. 
Mä olen pikkuhiljaa oppinut herättämään itseni unihalvauksesta. Se vaatii oikeasti todella kovasti harjoittelua, mutta en kyllä toivo kenenkään joutuvan kokemaan unihalvaustilaa. En tiedä mitään kauheampaa kuin se, että haluat vain potkia ja hakkaa "hahmoa" joka lähestyy sua, mutta et vain kykene tekemään mitään. Jos sua alkoi kiinnostamaan enemmän unihalvaukset, niin Netflixistä löytyy dokumentti niistä nimeltä The Nightmare. Itse katsoin sen ensimmäisten unihalvauskohtauksien jälkeen ja tykkäsin kovasti. Haluan myös tietää onko teillä henkilökohtaista kokemusta unihalvauksista, niin kertokaa kommentteihin jos on!
Noora

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Maija
,
moi! mulla on kans ollut unihalvaus noin 7 vuotta sitten. Itse haluaisin kokea sen uudestaan ja sitä myötä tutkia sitä, kun nyt tietää olevansa täysin turvassa siitä. Tsemppiä vaikeuksien kanssa! Univaikeuksiin varmaan kannattaisi hankkia melatoniinia tms tai muuten vain lääkärin juttuseuraa!
noorahakanen
noorahakanen,
Joo siis unihalvauksen kun on saanut useamman kerran osaa niitä kohtauksia tulkita paremmin!
nouw.com/noorahakanen