Opiskelu AMK:ssa

Kaupallinen Yhteistyö: Valmennuskeskus

Moikka!

Tänään kerron hieman mun opiskeluista ammattikorkeakoulussa ja mun hakuprosessista ammattikorkeakouluun. Olen saanut jonkun verran kyselyitä Instagramin puolella amkissa opiskelusta ja siitä, miten olen jaksanut tehdä kouluhommia tästä jo tovin jatkuneesta etäopiskelusta. Tänään niihin tulee laajempi vastaus.


Aloitetaan vuodesta 2018 kun aloin lukemaan pääsykokeita varten (ei muuten jäänyt viimeisiksi pääsykokeiksi mihin valmistauiduin, mutta tästä lisää myöhemmin tässä postauksessa). Olin käyttänyt Valmennuskeskuksen abikursseja valmistautuessani ylioppilaskirjoituksiin, varsinkin englannin ja fysiikan osalta. Englanti ei ole ikinä ollut itselle mikään vahvin aine koulussa, mutta matemaattiset aineet ovat taasen se vahvuus itsellä. Noita kursseja suorittaessa huomasin, että Valmennuskeskus järjestää myös sekä ammattikorkeakoulun että yliopiston pääsykokeisiin valmistavia kursseja. Tiesin melkein heti, että tulen ottamaan Sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kauneudenhoitoalan pääsykokeisiin valmistavan kurssin.

Tuo kurssi oli ehkä parhain päätös koko pääsykokeisiin valmistautuessa, ja kuten aiemmin mainitsin en käynyt ainoastaan tuolloin syksyllä 2018 pääsykokeissa vaan kävin myös toisissakin pääsykokeissa, tavoitteena päästä JAMK:in opiskelemaan. Kummallakin kerralla Valmennuskeskuksen valmennuskurssi oli apuna valmistautumisessa, enkä todellakaan ole pettynyt siihen miten paljon niistä oli apua!

Mutta JAMK:iin ei tullut pääsyä vaan VAMK:ssa edelleen opiskellaan ja toisaalta on ollut yksi elämäni parhaimpia päätöksiä lähteä Vaasaan. Olen oppinut enemmän olemaan itsenäinen, olen oppinut ratkaisemaan vaikeammatkin ongelmat itse (okei, välillä on pakko soittaa äitille ja kysyä apua) sekä olen saanut tutustua aivan ihaniin ihmisiin. Nyt kun opiskelee sairaanhoitajaksi ja on tehnyt sijaisuuksia muistisairaiden vanhusten palveluasumisyksikössä niin tietää, että kyseinen ala on mun juttu. Joka päivä opin paljon uutta ja olen myös kehittänyt omaa tietämystäni opiskelemalla eri aiheista itsenäisesti.

Ensimmäisenä vuonna tietysti parasta koko opiskeluelämässä oli erilaiset opiskelijatapahtumat ja -bileet, joissa tuli käytyä ihan riittävästi. Varsinkin ensimmäisen vuoden viimeiseltä puolikkaalta on niin paljon hyviä muistoja, tuli käytyä mm opiskelijaristeilyllä, joka oli aivan ihana reissu. Mutta ei se elämä pelkkää opiskelijabileissä pyörimistä ollut vaan tietysti sitä tuli myös opiskeltuakin. Muistan, kuinka tykkäsin opiskella konkreettisesti koululla kunnes tuli vuosi 2020 ja alkoi etäopiskelujen rumba..

Tämä etäopiskelu on tietyllä tavalla vaatinut itseltä todella paljon. Minulla on välillä erittäin vaikea keskittyä luennoilla kuuntelemaan ja keskittymään opetukseen, joten tietokoneella istuminen ja kuunteleminen ei välttämättä ihan paras yhdistelmä ole. Monesti keskittyminen herpaantuu ja huomaan yhtäkkiä, että kuunteleminen on vain sivuseikka ja selaan jotain uutissivustoja. Sen lisäksi olen huomannut että etäopiskelun alussa, motivaatio tehtävien tekemiseen oli korkeampia mitä se on nykyään. Alkuvaiheissa opettajatkin vastasivat aktiivisemmin sähköposteihin ja viesteihin. Mutta ymmärrän, että tämä tilanne on vaatinut myös opettajilta todella paljon. Silti viimeisten kuukausien aikana on tuntunut siltä, että opettajat vaatii opiskelijoita enemmän kuin ne kykenee. Jokainen asia pitäisi selvittää itse ja opettajien vastaaminen sähköposteihin voi kestää parhaimmillaan kuukauden. Välillä ei edes yksi sähköposti riitä siihen, että opettaja vastaisi, vaan viestejä voi joutua laittamaan useamman.

Kaikesta huolimatta olen nauttinut AMK:ssa opiskelusta ja olen kiitollinen siitä, että AMK on tuonut mun elämään uusia asioita, ihmisiä sekä luottamusta omaan tekemiseen. Ilman muuttoa Vaasaan en olisi todennäköisesti näin itsenäinen, enkä uskaltaisi näin rohkeasti mennä ja kokea uusia asioita.

Voin suositella jokaiselle esimerkiksi lukiota suorittavalle Valmennuskeskuksen abikursseja sekä pääsykokeisiin valmistautuville valmennuskursseja. Ne olivat itselle erittäin iso apua ja tiedän, että en ole ainut! Ja varmasti on ihmisiä, jotka eivät tiedä mitä haluaisi mahdollisesti tulevaisuudessa opiskella. Siinä tapauksessa suosittelen ilmoittautumaan Valmennuskeskuksen AMK-infoon, joka järjestetään 2.2. Pääset ilmoittautumaan sinne tästä!

Noora

Tykkää-merkinnät

Kommentit