Luukku 6: 100-vuotias Suomi

Moikka!Ja suuret onnittelut 100-vuotiaalle Suomelle. Tänään 6.12.2017 Suomi tosiaan täyttää satavuotta ja tänään mä kerron omia ajatuksia itsenäisyydestä. Haluan kuitenkin tähän alkuun kiittää meidän sotiemme veteraaneja, jotka niin Talvi- kuin jatkosodassa puolusti Isänmaatamme ja heidän sekä sodassa kaatuneiden ansiosta Suomi säilytti itsenäisyytensä. 


Itsenäisyys. Jokaiselle suomalaiselle tärkeä asia. Pääsääntöisesti itsenäisyyspäivän tienoilla, jokainen suomalainen muistaa kuinka hienoa on saada puhua suomea ja kuinka hienoa ylipäätään on saada asua täällä. Tai näin ihmisten pitäisi ajatella. Itse olen kiitollinen siitä, että saan puhua suomea, saan ilmaisen kouluruuan ja minulla on vapaus olla sitä mitä haluan. Rakastan asua Suomessa ja rakastan sitä, kuinka paljon täällä on koskematonta ja puhdasta luontoa, jonne voi lähteä kuuntelemaan luonnon ääniä. Kuinka monessa maassa oikeasti saa nauttia näin upeasta luonnosta, kuin Suomessa. Tietysti Norja ja Islanti on ihan omaa luokkaansa, mutta meidän omassa isänmaasta löytyy tälläisiä maisemia, niin on se aika hulppeaa.

"Oi nouse, Suomi, näytit maailmalle, Sa että karkoitit orjuuden. Ja ettet taipunut sa sorron alle" Näin lauletaan Jean Sibeliuksen säveltämässä Finlandia-hymnissä. Muistan kaikilta historian tunneilta, joilla käsiteltiin niin Talvi- kuin Jatkosotaa. Mikään maa ei uskonut Suomen pystyvän puolustautumaan Puna-armeijan mahdilta. Suomi todisti kuitenkin sinnikkyytensä, joka on periytynyt jokaiselle meistä. Jokainen suomalainen on suoraan sanottuna perkeleen sinnikkäitä ihmisiä, ja periksi ei anneta helpolla. Sodassa taistelleille tuskin luovuttaminen oli vaihtoehto. Luulen, että jokainen antoi kaikkensa ja lopussa kiitos palkitaan. Luulen, etteivät veteraanit toivo parempaa joululahjaa kuin sen, että saavat olla mukana Suomen juhlavuodessa.


Olen todella onnellinen siitä, että nykypäivänä me nuoret suhtaudumme puolet paremmin Sotiemme veteraaneihin. Siihen vaikuttaa myös se, että nuorille kerrotaan heidän tarinoitaan enemmän, välillä jopa itse sotaveteraani kertoo tarinoita. Ja luulen, että nuoret ovat tajunneet sen tosiasian, että ilman Sotiemme veteraaneja ja sodassa kaatuneita, emme saisi välttämättä elää näin hyvää elämää. NooraPostauksen kuvat ovat minun itse ottamia Lapista.

Tykkää-merkinnät

Kommentit