Luukku 5: Mitä toivon Joululta 2017?

Moikka!
Tätä postausta kirjoittaessa taustalla soi Spotifyn Parhaat joululaulut -soittolista, ja pakko myöntää. Joulufiilis alkaa olla suhteellisen korkealla. En tiiä johtuuko se muutamasta joulujutusta joita äiti osti meille tänään (puhuin niistä snäpissä) vai johtuuko se vaan tästä musiikista. Mutta mennään vain suoraan postauksen aiheeseen. Ja ei, tänään en käy mun joululahjatoiveita läpi. Käyn asioita läpi, joita haluan kokea ja tuntea tänä jouluna.
-Aikaa läheisten kanssa. Tiedän jo nyt varmaksi, että jouluaaton tulen olemaan oman perheeni kanssa. Perinteen mukaan mennään mummulaan porukalla syömään ja saunomaan. Tällä kertaa en vaan saa toista isoveljeä paikalle, mutta onneksi ne nyt muuttaa lähemmäksi niin pystyy sitäki näkemään useammin. Joulupäivän haluan viettää Matin kanssa ihan rauhassa syömällä jouluruokaa, katsomalla leffoja, ehkä viemässä keskustan hautausmaan muualle siunattujen muistokivelle kynttilä ja rentoutua. Tämä joulu on ensimmäinen joulu, kun meillä on yhteinen koti, ja tiedän sen olevan myös tärkein joulu.

-Nauttia hyvästä ruuasta. En tiedä mitään parempaa, kuin mummilan hellalla valmistetut jouluruuat. Siihen päälle kaikkia herkut kylmäsavulohesta lähtien. -Rakkaiden ihmisten muistaminen. Itsellä on rakkaita ihmisiä jo siirtynyt pilven päälle, jonka takia haluan viedä heidän haudalle (siis kenen haudalle on vaan mahdollista) kynttilän ja kauemmaksi haudattujen muistolle sytyttää kotona kynttilän. 
-Joululauluja ja -elokuvia. Okei tämän, mä toteutan jo nytten. Mutta mielestäni jouluaatto pitää aloittaa kuuntelemalla joululauluja. Sen lisäksi aina aivan pakolliset elokuvat jouluna on Joulupukki ja noitarumpu sekä Joulutarina. Ne on aina pakko katsoa, vuosi vuoden jälkeen.-Rauhaa. Toivon niin paljon, että Jouluna ei tarvitsisi lukea mitään ikäviä uutisia vaan kaikkialla olisi rauhaa. Ikävät uutiset aina syö itseltä mieltä..
Siinä oli nyt mulle tärkeimmät asiat, mitä toivon tulevalta joululta. Tietysti mullakin on joululahjatoiveita, mutta ikää tullessa lisää, eivät ne merkitse niin paljoa enään. Tärkeämpää on viettää läheisten kanssa aikaa, koska ikinä ei voi tietää milloin on viimeinen päivä heidän kanssaan.
Noora


Tykkää-merkinnät

Kommentit