Kiusaaminen jättää arvet

19.09.2017 julkaisin blogissani yhden blogihistoriani henkilökohtaisimmista postauksista. Julkaisin mun tarinan siitä, mitä on olla kiusattuna. Sain tuon postauksen julkaisemisen jälkeen todella paljon viestejä, niin positiivisia kuin negatiivisia. Sain kuulla kuinka halusin vain hakea huomiota ja näkyvyyttä blogilleni mutta sain myös kuulla helpottaneeni muiden kiusattujen oloa. Mun ei ollut tarkoitus enää palata tähän aiheeseen, mutta sain eräältä tytöltä viestiä yhtenä iltana. Hän kysyi, miten mä olen selvinnyt tuosta kaikesta kiusaamisesta, ja pystyn olemaan näin iloinen ja positiivinen.

Mä pyrin aina luomaan sosiaalisessa mediassa positiivista kuvaa, koska mun on hyvä olla jos muilla on hyvä fiilis. Mutta nyt kun mulla on meneillään edellisessä postauksessa mainittu projekti, on siihen tullut näytettyä myös surua ja pahaa oloa. Tosin eihän itkeminen tai suru ole aina negatiivista, se voi myös positiivisesti vahvistaa ihmistä henkisesti. Välillä tuntuu todella raskaalta asioiden tekeminen, mutta kaikesta huolimatta mä teen ne, välillä vaikeemman kautta.

Mutta faktahan on se, että kiusaaminen on jättänyt muhun syvät arvet. Mä olen todella epävarma itsestäni. Tai no välillä olen todella tyytyväinen itseeni, mutta sitten välillä en ole tyytyväinen mihinkään osaan itsessäni. Mä olen todella heikko sosiaalisissa kanssa käymisissä, varsinkin jos mun pitää jutella ihmiselle jolle en ole jutellut ikinä tai maksimissaan kerran aikaisemmin. Välillä tulee tilanteita, että jään yksin kotia kuin lähtisin kavereideni kanssa ulos.

Kiusaaminen oikeasti vaikuttaa muhun todella paljon, mutta kaikissa tilanteissa sitä ei tajua. Mä pystyn hymyilemään ja nauramaan aidosti tilanteissa, joissa mun on hyvä olla. Kuitenkin sisimmässä mulla saattaa olla todella epävarma olo. Saatan olla porukassa se hiljaisin ihminen, koska en välttämättä uskalla liittyä keskusteluun. Mutta kaikesta huolimatta kiusaaminen on myös vahvistanut mua henkisesti aivan älyttömästi. Vaikka en muuten olisi keskustelussa mukana niin uskallan sanoa rehellisesti oman mielipiteeni. Ennen hyväksyin aina sen, että mun mielipiteellä ei ole mitään väliä mutta nykyään kyllä kerron mielipiteeni aina, jos sillä on vain vaikutusta/tarvetta.

En välttämättä ikinä pysty olemaan täysin sujut itseni kanssa, mutta kaikesta huolimatta tekemisissäni olen itsevarma. Aion nousta kisalavalle syyskuussa itsevarmana, vaikka olenkin saanut kuulla että ei tälläinen punkero voi mitään bikini fitnessiä harrastaa. Aion näyttää mun kiusaajille, joiden suusta olen saanut kuulla olevani lihava, että oon paremmassa kunnossa kuin he. Osa tietää sen jo nyt ja on tullut siitä minulle sanomaan. Ja tottakai tää kaikki tulee vaikuttamaan mun elämään masennuksen kautta, jonka kiusaaminen laukaisi. Mutta se mikä ei tapa se vahvistaa.

Mietin hetken kehtaanko julkaista nämä kuvat tämän postauksen yhteydessä. Löysin kauheesti virheitä, joiden takia kuvat ovat osittain pilalla. Mutta sitten tajusin tykkääväni kuvista päällisin puolin ja se on pääasia. Ei mua kiinnosta jos joku ei tykkää näistä kuvista, itse tykkään virheistä huolimatta. Kenenkään ei tarvitse miettiä jonkun kuvan julkaisemista siltä kannalta, että tykkääkö muut. Jos sä itse tykkäät niin jaa se someen, äläkä mieti muiden mielipidettä.

Jos sua kiusataan, uskalla puhua siitä rohkeasti. Aina löytyy joku, joka oikeasti välittää ja puuttuu siihen. Kenenkään ei tarvitse kokea kiusaamista, eikä varsinkaan tarvitse olla siitä hiljaa. Jos olisin itse osannut puhua siitä aikoinaan, saattaisin tällä hetkellä olla täysin sujut itseni kanssa ja saattaisin osata olla sosiaalisesti parempi. Mutta vaikka ajattelet kokemasi kiusaamisen olevan pientä, ei sun sitäkään tarvitse kestää.

Noora

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Reetta
,
Kävin lukemassa sun kiusaamistarinan ja sen jälkeen luin tämän postauksen. Pakko sanoa että oot kestänyt todella paljon ja kaikesta huolimatta kuitenkin haluat toteuttaa unelmaasi, joka on ihailtavaa! Paljon tsemppiä sulle kisadieetin loppumatkalle!
noorahakanen
noorahakanen,
Kiitos paljon😍
nouw.com/noorahakanen
NennaKalsi
NennaKalsi,
Vitsi mua ärsyttää kun Nouwin uutiset on muuttunut nyt jotenkin ja musta tuntuu, että mulla meinaa kokoajan mennä postauksia ohi jos en oo heti niitä selaamassa... En tätäkään olisi huomannut, ellet olisi sun ig storyssa maininnut🙄 Oikeesti Noora oot super rohkea, että uskallat kirjoittaa näinkin herkästä ja henkilökohtaisesta aiheesta ja ihan varmasti moni sun lukija saa siitä voimaa. Oli se sitten lukija, jota on itseä myös kiusattu tai lukija, joka ei ole kokenut kiusaamista niin uskon, että susta välittyy se ihana positiivinen energia kaikille, joka välittyy myös mulle! Vihaajat vihaa on hyvin klassikko lausahdus, mutta silti allekirjoitan tämän itse. Kaikkia ei tosiaan voi, eikä tarvitse miellyttää ja sen takia tärkeintä on kulkea kohti niitä omia unemia, jotka tekee onnelliseksi. Oot älyttömän ihana, suloinen ja kaunis, muista se ❤️
nouw.com/nennakalsi
noorahakanen
noorahakanen,
Voi kiitos Nenna😍 Sä et tiiäkkään kuinka paljon nää sun sanat piristi mun mieltä😍
nouw.com/noorahakanen
stepstoselflove
stepstoselflove,
Ihan äärettömän rohkea postaus tuo sun kiusaamistarina. Musta on ihan hirveää miten oot joutunut kokemaan tuollaista. Ihanaa että sä oot jaksanut pysyä noin positiivisena ja vahvana, oot niin upee mimmi<3 Oot ansainnu kaiken hyvän mitä elämä tuo sulle eteen ja kaiken mitä oot kovalla työllä pian saavuttamassa!♥ Ja nää kuvat susta on iha tajuttoman kauniita, ihana et julkasit ne!<3
nouw.com/stepstoselflove
noorahakanen
noorahakanen,
Voi kiiitos ihana 😍 Nää sanat luo voimaa mennä eteenpäin kohti unelmia😍 Ja ihana kuulla💋
nouw.com/noorahakanen