Kirje 11 -vuotiaalle Nooralle

Moikka!

Törmäsin tähän postausideaan Pinterestissä. Siinä samantyylinen postaus oli toteutettu englannin kielellä, joten päätin toteuttaa tämän suomeksi. Kirjoitan tämän postauksen sinä-muodossa, joten älä ihmettele.

Hei Noora!

Siitä on vähän reilu kahdeksan vuotta. Asiat ovat muuttuneet moneen otteeseen, jotkin vähän vähemmän ja jotkin reippaammin. Haaveilit aina lähihoitajakoulutuksesta ja olen puolvuotta vaille valmis ylioppilas. Mutta hoitoalan unelmat eivät suinkaan ole kariutuneet, halusin vain suorittaa lukion ja miettiä tarkemmin mihin haen ensi keväänä. Sairaanhoitajakoulutukseen sekä fysioterapeuttikoulutukseen, paikkakunnat ovat vielä täysin avoinna. Muistan, kuinka haaveilit myös armeijasta ja poliisikoulutuksesta. Armeija on vieläkin välillä kummitellut ajatuksissa, mutta luultavasti nämä haaveet hautaan.

Selailin eräs päivä vanhoja koulukuvia ja löysin sun koulukuvan. Siinä kuvassa oli iloisen näköinen tyttö. Tuntematon olisi ajatellut sinulla olevan kaikki hyvin ja sinun olevan onnellinen. Todellisuudessa kärsit koulukiusaamisesta ja et halunnut olla siinä kuvassa. Kunpa olisit osannut puhua kiusaamisestasi ja siitä, että sun oli paha olla koulussa. Olisit voinut saada apua siihen ja se oltaisiin voitu lopettaa. Eikä masennus olisi tullut koskaan osaksi mun elämää. Tää tie, minkä oon kulkenut masennuksen kanssa ja ylipäätään kiusaamistaustan kanssa on ollut välillä todella raskas. Mutta jossittelut eivät auta, et osannut puhua kiusaamisestasi koska pelkäsit sen pahentuvan. Onneksi pystyit kuitenkin nauttimaan jalkapallosta ja lentopallosta. Lentopallo säilyi osana elämää tähän kevääseen asti.

Haaveilit aina muuttavasi heti yläasteen jälkeen pois kotoa kaupunkiin. Tämä toteutui melkein, koska muutin lukion toisen vuoden lopussa kaupunkiin. Niin pienessä kunnassa kasvaneesta tytöstä tuli kaupunkilainen, joka tekee töitä ja opiskelee. Mutta asuntona ei ole haaveilemasi 150 neliön kattohuoneisto saunalla. Nykyisestä kodista löytyy neliöitä vähän vajaa 40, mutta siihen sisältyy kuitenkin sauna.

Muistan kuinka ylläpidit blogia tai no voikohan sitä blogiksi kutsua. En muistanut ollenkaan, että se oli vielä tallessa. Mutta luojan kiitos se oli piilotettuna, koska ne postaukset ja kuvat eivät välttämättä olleet mitään laadukkainta. "Oltiin tänään ruokalassa ja mun luokkalaisella kaatui maidot tarjottimelle :DDD". Onneksi toivon mukaan ajan kanssa kirjoitustyyli on vähän laadukkaampaa, kuvia unohtamatta. Mutta samanlainen himo kirjoittamiseen löytyy vielä, ja unelmana on tänäkin päivänä tehdä tätä joskus työnä. Ihan niinkuin itsekkin haaveilit.

Olit todella kaunis tyttö, sinun olisi pitänyt vain tajuta se itsekkin. Mutta kuitenkin kaikesta negatiivisesta ollaan saatu voimaa nousta ylös ja jatkaa elämää kohti unelmia. Päätavoitteena minulla on saavuttaa kireä kisakunto ja finaalikuusikosta paikka syyskuussa, sinä et ikinä miettinyt edes mitään bikini fitnessiin liittyvää. Näin elämään tulee uusia asioita mukaan ja vanhat säilyvät muistoina matkassa mukana. Sun teot ja kokemukset ovat luoneet minusta vahvan ja itsenäisen 19 vuotiaan nuoren naisen. Välillä huono itseluottamus kummittelee takaraivossa, mutta sille ei vain pidä antaa valtaa.

Noora


Tykkää-merkinnät

Kommentit