Jouluinen Granola

Moikka!

Selailin eilen illalla Pinterestiä, koska haluan tänä vuonna tehdä osan lahjoista itse. Vastaan tuli itse tehdyn granolan ohje ja sain siitä idean soveltaa ohjetta vähän jouluisempaan suuntaan. Tämä sopii lahjaksi esimerkiksi äidille, itse aion tämän äidilleni antaa koska tiedän että äitini käyttävän erilaisia myslejä ja hiutaleita jogurtin sekä rahkan joukossa. Tässä ohjeessa on ne aineet ja mausteet joita itse käytin, mutta voit vaihtaa ainesosia, jos et esimerkiksi tykkää maapähkinöistä. Tähän olisi sopinut täydellisesti gojimarjat, mutta en löytänyt niitä tuosta mun lähikaupasta. Mausteita muuttamalla tästä saa myös vähemmän jouluisen version!

Jouluinen Granola:
3 dl kaurahiutaleita
Reilu 1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl maapähkinärouheutta
0.5 dl pellavansiemenrouhetta
0.5 dl - 0.75 dl öljyä
2 rkl hunajaa (paras vaihtoehto on juokseva hunaja)
2-3 tl kanelia
1-2 tl piparkakkumaustetta

  1. Sekoita kulhossa hiutaleet, siemenet sekä rouheet.
  2. Lisää öljy, hunaja sekä mausteet ja sekoita huolellisesti
  3. Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Kääntele seosta noin 10 minuutin välein ja tarkkaile, ettei granola pääse palamaan!
  4. Anna granolan jäähtyä rauhassa pellin päällä liinalla peitettynä. Valmista granolaa voit tarjoilla esimerkiksi jogurtin tai maidon kanssa. Säilytä granolaa kannellisessa lasipurkissa!

Olisi kiva kuulla kommenteissa teettekö itse joululahjoja tänä vuonna ja oletko koskaan tehnyt aiemmin granolaa itse?

Noora

Tykkää-merkinnät

Kommentit