Ajanhallinnan merkitys

Kalenteri saatu yhteistyönä Personal Plannerilta

Moikka!

En varmasti ole ainut ihminen, jolle on todella tärkeää saada merkitä kalenteriin tärkeät menot ja deadlinet ylös. Varsinkin nyt kun elää taas opiskelijaelämää, niin haluaa pystyä merkkaamaan aineistojen palautuspäivät sekä tentit ylös. Tottakai voisin merkitä ne puhelimen kalenteriin niinkuin tein lukion alussa, mutta olen huomannut asioiden merkitsemisen perinteiseen kalenteriin itselleni paremmaksi.

Olen huomannut sen, kun tärkeät päivämäärät ovat ylös kirjoitettu, osaa niihin valmistautua myös ajoissa. Asioiden ylös kirjaaminen myös auttaa viikon suunnittelussa, kun tietää esimerkiksi millaiset koulupäivät ovat ja onko kerennyt sopimaan jo jotain muita menoja. Mielestäni kalenterin käytön ei pidä olla liian stressaavaa. Ei se maailma kaadu siihen, jos jokin asia jää mahdollisesti merkkaamatta samalla hetkellä kun sen saa tietää. Itse pyrin merkkaamaan kalenteriin vain kaikista tärkeimmät asiat mm. kouluasiat. Merkitsen myös ylös itelleni milloin oikeasti pidän kunnon lepopäivän ja niille päiville saatan kirjoittaa esimerkiksi teenkö kehonhuoltona joogaa vai venyttelyä. Olen huomannut lepopäivän merkitsemisen auttavan siinä, että se lepopäivä oikeasti myös toteutuu. Minulla on se ongelma etten aina "muista" antaa keholle aikaa levätä, jolloin se alkaa käymään hyvin pian ylikierroksilla ja sitä seuraa sitten uupumus.

Olen myös huomannut, että pienien motivaatiolauseiden tai "käskyjen" kirjoittaminen auttaa jaksamaan viikosta, olenkin melkein joka viikolle vuoden loppuun saakka kirjoittanut jotain motivoivaa, joka auttaa jaksamaan viikosta, esimerkiksi: "The past cannot be changed. The future is yet in your power."

Tässä Personal Plannerin kalenterissa iso plussa on se, että kalenterin ulkoasun ja sisällön voi suunnitella itse. Pystyin merkitsemään tärkeitä päiviä, kuten synttäreitä jo kalenteria tehdessä tähän, joten on pienempi riski unohtaa ne. Sen lisäksi pystyin lisäämään joka päivälle pienen laatikon, johon voin kirjoittaa sen päivän treenin. Näin ollen treenien merkkaaminen ei vie päivän muilta asioilta tilaa.

Tykkään myös etukäteen suunnitella viikon TO DO -listan, koska se helpottaa myös viikon suunnittelussa huomattavasti. Oli ilo huomata kalenterin sisällöstä, että sinne voi lisätä valmiin to do-listan, johon voi sitten merkitä raksilla kun asian on hoitanut. Näin ollen pysyn paremmin "kartalla" mitkä asiat olen jo hoitanut ja mitkä asiat ovat hoitamatta. Kaikkia To do -asioita kun ei tule merkittyä suoraan kalenteriin vaan saattaa tehdä erillisiä irtolappuja, jotka kuitenkin hukkuvat tai unohtuvat.

Haluan kuulla millaisia rutiineja teillä on viikon suunnittelussa, tykkäättekö mahdollisesti merkitä tärkeät menot suoraan puhelimeen vai oletteko enemmän perinteisen kalenterin käyttäjä? Itsellä perinteinen kalenteri vie voiton, vaikka puhelimen kalenterissakin on omat puolensa.

Noora

Tykkää-merkinnät

Kommentit