5 x Miten juoda enemmän vettä + miksi veden juonti on tärkeetä?

Moikka!
Viime postauksessa kerroin hurahtaneen sitruunaveteen. Sain Instagramissa kyselyitä siitä, miten pystyisi lisäämään veden juontia. Kerron myös lopussa miksi vettä olisi hyvä juoda vähintään 2 litraa.

5 x Miten juoda enemmän vettä?

1. Kanna vesipulloa aina mukana. Kun vesipullo on matkassa mukana, tulee siitä helpommin juotua. Eikä esimerkiksi puolen litran vesipullo vie niin paljoa tilaa.

2. Nosta vesipullo esille aina kun mahdollista. Oon huomannut sen, että vaikka vesipullo olisi matkassa mukana, ei sitä aina tuu kuitenkaan juotua. Välillä se saattaa jäädä repun sivutaskuun tai välillä ihan repun sisälle. Mutta kun sen nostaa sieltä repusta/laukusta pöydälle, muistuttaa se olemassa olostaan.

3. Laita kuminauha pullon ympärille, kun oot juonut yhden pullollisen tyhjäksi. Tämän avulla pystyt laskemaan kuinka monta pullollista vettä on mennyt päivän aikana. Kahteen litraan vaaditaan neljä kuminauhaa, jos on kyseessä 0.5l pullo.

4. Osta pullo, joka pitää veden kylmänä pitkään. / Laita täytetty vesipullo yöksi jääkaappiin. Vesi on parasta kun sen nauttii kylmänä. Nykyään myydään juomapulloja, joissa kylmä vesi pysyy oikeasti pitkään kylmänä. Toinen vaihtoehto saada oikeasti kylmää vettä matkaan mukaan on laittaa täytetty pullo yöksi jääkaappiin. Sitten pulloon muutama jääpala ja eikun menoksi.

5. Mausta vesi hedelmillä, marjoilla tai esimerkiksi kurkulla. Jos tavallinen veden maku alkaa tökkimään, lisää joukkoon esimerkiksi sitruunaa tai mansikoita. Näin saat tuotua uutta makua veteen, jolloin sen juominen ei ala kyllästyttämään. Mutta älä kuitenkaan makeuta sokerilla!

Miksi vettä olisi tärkeä juoda? x 5

- Peruselintoimintojen takia. Elimistö käyttää vettä moniin elintoimintoihin mm. ruuansulatuksen toimintaan sekä kehon lämpötilan säätelyyn. Vesi on myös elimistölle välttämätöntä.

- Lihasten hyvinvointi. Lihaksien sisällä on pääasiassa vettä. Muutenkin elimistön sisäisistä nesteistä vajaa puolet on solunsisäistä nestettä. Kun solut ovat "täynnä", lihakset ovat kimmoisat ja kauniit.

- Jaksat liikkua enemmän. Veden avulla happi kulkeutuu lihaksiin helpommin --> lihakset jaksavat paremmin.

- Ihosi voi paremmin. Vesi/neste pitää ihosolut pehmeinä ja kimmoisina. Vesi poistaa kehosta myös kuona-aineita --> ihosi näyttää kirkkaammalta.

- Pitää yllä vireystilaa. Lämpimillä keleillä varsinkin tuntee usein olevansa todella väsynyt. Syy voikin olla niinkin yksinkertainen kuin nestehukka. Tietysti asia on ihan eri, jos väsymys oikeasti johtuu unenpuutteesta.

Toivottavasti saitte tästä postauksesta vinkkejä veden juontiin ja vähän osviittaa siitä, miksi oikeasti veden juonti on tärkeetä!

Noora

Tykkää-merkinnät

Kommentit

ainoaxberg
ainoaxberg,
Tosi hyviä vinkkejä! Etenkin pullon esillä pitäminen toimii, sillä silloin ainakin mä juon vettä ihan huomaamattani 😃 !
nouw.com/ainoaxberg
noorahakanen
noorahakanen,
Jooo siiis jos pullo ei oo esillä niin ei sitä vettä tuu juotua!
nouw.com/noorahakanen
stepstoselflove
stepstoselflove,
Hyviä vinkkejä! 😊 Mä oon huomannu tehokkaimmaksi just aina ton, että pitää vesipulloa aina vieressä ja silloin siitä tulee juotuakin 😊
nouw.com/stepstoselflove
noorahakanen
noorahakanen,
Jep! Ja kiitos 🙌
nouw.com/noorahakanen