20 KYSYMYSTÄ BLOGGAAMISESTA

Moikka! Mulle oli tullut erääseen postaukseen kommenttia, että voisinko toteuttaa tämän muutamissa blogeissa näkyneen haasteen. Tämä vaikutti todella mielenkiintoiselta haasteelta, jonka avulla te minun rakkaat lukijat opitte tuntemaan minua hieman lisää. Haluan myös toivottaa kaikille teille oikein hyvää pääsiäistä!

Takki: Nelly.com Neule: H&M Farkut: Def-Shop Kengät: Berg Outdoor

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Minut sai aloittamaan blogin kirjoittamisen se halu päästä purkamaan ajatuksia ja omaa luovuuttaan. Edellisestä blogista oli parisen vuotta aikaa, joten olen ajatellut että olen aloittanut puhtaalta pöydältä tämän kirjoittamisen. Jotenkin tuntui myös siltä, että mulla on vahva inspiraatio ja motivaatio tähän tekemiseen.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Tätä blogia olen kirjoittanut kahdeksantoista päivää vajaa vuoden. Mutta kuitenkin minulla on ollut ensimmäinen blogi jo kymmenen vuotiaana, kukin tosin voi päätellä minkälainen blogi on ollut kahdeksan vuotiaalla tytöllä. En kuitenkaan laske noita edellisiä blogeja mukaan, koska niihin en ole ikinä panostanut.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallisin aihe yms.

Blogista löytyy aina hyvinvoinnista kauneuteen ja muotiin. Välillä jaan treeni-/ruokavinkkejä ja välillä taasen asukuvia. Blogin pääasiallisin aihe on hyvinvointi. Mielestäni hyvinvointiin voi yhtälailla kuulua kosmetiikka- ja kauneustuotteet, siinä missä lisäravinteet. Sen lisäksi kivat asukuvat on jollain tavalla mielen hyvinvointia.


4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Mulla on tavoitteena julkaista joka tiistai sekä lauantai postaus. Pyrin kuitenkin oman jaksamisen mukaan julkaisemaan myös torstaisin postauksen, tämä tosiaan on riippuvainen mun jaksamiseen ja fiilikseen. En halua nimittäin julkaista blogia, joka on kirjoitettu väsyneenä tai ärtyneenä.

5. Kumman valitset kuvat vai teksti?

Tämä onkin paha kysymys. Yleensä haluan panostaa kuviin 110% ja Matistakin huomaa sen, että sille on tärkeää mun blogikuvien onnistuminen. Kuitenkin haluan myös kirjoittaa selkeää ja helposti luettavaa tekstiä.

6. Mistä saat inspiraation postauksiisi?

Asuihin saan inspiraation vahvasti Instagramista tai Pinterestistä. Välillä myös muiden bloggaajien asukuvista. Itse postausten aiheisiin yleensä omista ajatuksista tai jostain ns. pinnalla olevasta asiasta, johon haluan itse ottaa kantaa.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Jos kykenisin niin todennäköisesti joka kerta aamulla. Mutta tällä hetkellä kun tekee kaksivuorotyötä niin vuoroviikoin aamulla ja vuoroviikoin illalla. Mutta aamulla on kuitenkin enemmän inspiraatiota bloggaamisen ja kuvien muokkaamiseen.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Melkein päivittäin. Saatan ottaa päivittäin kuvia tai luonnostella postauksia. Jos näitä en tee, niin yleensä päivittäin kirjottelen kalenteriin/vihkoon ylös tulevien postauksien aiheita ja niiden sisältöä luettelomaisesti.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Tottakai luen! Tyyli vaihtelee oikeastaan laidasta laitaan ihan fiiliksen mukaan! Välillä saatan lukea viikon aikana ainoastaan muotiblogeja ja välillä sitten hyvinvointiblogeja!

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Mulle ensimmäisenä silmään iskee bloggaajan tarina. Jokaisella bloggaajalla on omanlainen tarina, joka selventyy nopeasti blogia selatessa. Sen lisäksi arvostan suuresti laadukkaita ja valoisia kuvia!

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

- Saa tehdä tätä juuri omalla tyylillä.

- Mahdollisuudet tutustua aivan ihaniin bloggaajakollegoihin.

- Oppii joka päivä jotain uutta niin valokuvaamisesta kuin kirjoittamisesta.

12. Entä kolme huonointa?

- Huono omatunto, jos ei ole pystynyt julkaisemaan postausta sovittuna päivänä.

- Täydellisyyden hakeminen. Tämä on myös jossain määrin positiivinen asia, mutta pidemmän päälle alkaa vaatimaan iteltä kokoajan enemmän ja enemmän --> Psyyke alkaa kärsimään.

- Ihmisten "epäarvostus" bloggaamista kohtaan. Monet eivät halua ymmärtää sitä, että huippubloggaajat tienaavat tällä leivän pöytäänsä.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Tottakai! Pyrin aina vastaamaan, vaikka kommentti olisikin negatiivisen sävyinen. Mitä mä siinä menetän, jos joku on halunnut kuluttaa aikaansa yrittääkseen loukata minua. Mutta onneksi niitä ihaniakin kommentteja tulee, ja niihin haluankin vastata aina mahdollisimman nopeasti!

14. Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagram tai Facebook-sivua?

Instagramista ja Snapchatista löytyy @noorahakanen ja Facebookista löytyy ihan vaan Noora Hakanen!

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Itseasiassa tällä hetkellä luonnoksista löytyy kevyet 8 postausta, mutta todennäköisesti ne eivät tule päätymään ikinä julkiseksi. Niissä on todella paljon korjattavaa, enkä tiedä haluanko edes ryhtyä siihen operaatioon.

Mutta pääsääntöisesti julkaisen valmiin postauksen heti tai mahdollisesti seuraavana päivänä!

16. Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?

Tietää tottakai, itseasiassa mun äiti jakaa välillä mun blogipostauksia omalla facebook -seinällään.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

En hyödy blogistani taloudellisesti. Toki välillä saan tuotteita testiin, mutta niissä postauksissa kyllä lukee aina jos on yhteistyössä tehty!

18. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Alunperin blogini nimi oli Noora Emilia, jotka tulee mun etunimestä ja toisesta nimestä. Mutta sitten kävi jollain tavalla aika hauska yhteensattuma kun tismalleen samanniminen tyttö ja vielä samanikäinen kirjoitti blogia, jonka nimi oli myös Noora Emilia. Päädyin sitten vaihtamaan nimen mun etu- ja sukunimeen, Noora Hakanen. Toki se voisi olla omaperäisempi, mutta kelpaa minulle.

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?

Todellakin. Haluaisin pystyä mahdollistamaan lukijoilleni enemmän laajempia ja hyödyllisempiä postauksia. Tällä hetkellä työt ja koulu on prioriteetti numero 1, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa blogi siirtyy koulun tilalle.

20. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?

Ole rohkea; julkaise tismalleen sellaisia postauksia kuin haluat, äläkä välitä muiden mielipiteistä. Nauti tekemisestä; jos bloggaaminen tuntuu pakkopullalta, sen valitettavasti aistii tekstin läpi. Ole oma itsesi; älä yritä luoda blogin kautta itsellesi mitään roolia, joka ei vastaa todellista minääsi.

Nyt mä alan katsomaan elokuvaa ja vähän herkuttelemaan kun se vielä on mahdollista. Ensi viikolla ollaankin jo kisadieetillä. Tulen päivittelemään tänne blogin puolelle kisadieettikuulumisia, ehkä kerran kuussa tai mahdollisesti harvemmin. Nauttikaa näistä mahtavista keleistä vielä kun niitä on, kohta onkin jo kesä!

Noora

Tykkää-merkinnät

Kommentit

JanetteR
JanetteR,
Tämä on kyllä kiva haaste! 😊 Mielenkiintoista lukea muiden vastauksia
nouw.com/janetter
Hanna
,
Kiva postaus! Voisi itse myös toteuttaa blogissa... Blogini myös täyttää aikalailla kriteerisi, ja lukijakuntaa on tarkoitus laajentaa! 😉 Toivottavasti käyt kurkkaamassa ja jätä ihmeessä kommenttia jos vaan kiinnostaa 😊

http://stepsonacircle.blogspot.fi
Liikunta-alalla oppisopimuksella työskentelevän nuoren hyvinvointi- ja treeniblogi, jossa seurataan kehitystä niin urheilijana, kuin alan ammattilaisenakin. Faktojen sekaan mahtuu myös arjen höpinöitä ja omaa pohdintaa.
Suvi Myllymäki,
Muiden bloggaajien vastauksia näihin kysymyksiin on kyllä niin mielenkiintoista lukea ja huomata esimerkiksi noita eroja, itseltänihän löytyy esimerkiksi luonnoksista kasapäin keskeneräisiä postauksia, enkä melkein koskaan kirjoita postausta alusta loppuun yhdeltä istumalta! 😃 Toteutin itse asiassa itsekin tän haasteen just tänään, vähän tiivistettynä tosin. 😊
www.suvimyllymaki.com/